Motor reizen.

Voorwoord.

Met je motor op vakantie en kamperen is één van de dingen die mij erg aanspreekt. Dit doe ik regelmatig en op deze pagina staan de tips en tricks.


Vakantie 2017.

Ardennen, België – Luxemburg.

We gaan dit jaar in het voorjaar voor een korte vakantie richting de grens met Luxemburg en Duitsland in het Belgische plaatsje Wibrin. We hebben een huisje gehuurd in het vakantiepark Onays. Is een stuk goedkoper en je bent dan eigen baas. We hebben voor deze vakantie een drietal toertochten in de navigatie staan van rond de tweehonderd kilometer.

Heiborn, Westwald – Duitsland

Het mooie van de motor is dat je vrijwel direct met weinig voorbereiding op pad kan. Zo ook dit lang weekend naar Duitsland. J.G. kwam langs met het idee en binnen vijf minuten was het beslist. We gaan vier dagen weg. Twee (toer) reis dagen en twee toer dagen. Het verblijf doen we op een motor camping inclusief ontbijt en koffie. Eten zien we wel kan eventueel ook op de camping. Dus alleen tent en slaapzak en wat persoonlijke uitrusting mee en klaar.
Terug naar het begin van deze pagina.


Vakantie 2016.

Rijnland.

De eerste vakantie is een korte georganiseerde reis naar het Duitse Rijnland. We overnachten in een hotel en dat is voor ons een unicum. We zijn meer van het kamperen, maar zo vroeg in het voorjaar is een hotel een betere optie.

Normandië.

De tweede vakantie die ik ga maken met de motor is in mei richting Normandië samen met J.G. We willen richting Brugge in België en vandaar uit langs de IJzer naar het noorden van Frankrijk. Ons doel is om langs de kust de monumenten uit de eerste en tweede wereld oorlog te gaan bekijken.

Op de terugweg willen we ten oosten van Parijs rijden om zo door de Ardennen en Limburg onze weg naar huis te vervolgen.
Terug naar het begin van deze pagina.


Wet en regelgeving buitenland.

Wet en regelgeving aangaande verkeersregels voor motoren is verre van een eenheid in Europa. Er gelden in de verschillende landen nogal wat andere regels over wat wel en wat niet is toegestaan. Er is op het internet veel over te vinden, maar wat nu precies de waarheid is, dat is moeilijk. Ik gebruik de site van de A.N.W.B. maar als leidraad samen met de verkeersbureaus van de verschillende landen. De pagina is van januari 2016 en ik zal hem zoveel als kan up to date houden.
Terug naar het begin van deze pagina.


Motor kamperen.

Op deze site staat informatie over alles wat met licht kamperen heeft te maken. Dit is gebaseerd op onze ervaring met het fietsen en kajakken.

Het gaat over de tent die je zou kunnen gebruiken, over het slapen en over het koken.

Alle materialen die ter sprake komen zijn door ons in gebruik of in gebruik geweest. Waarbij ik wel wil vermelden dat er geen perfecte tent bestaat, ook geen perfecte slaap mat enz. Het is altijd zoeken naar compromissen.

Het belangrijkste is dat je een goed gevoel bij je materiaal hebt en dat je er goed mee uit de voeten kunt.

Terug naar het begin van deze pagina.


Koken op de camping.

Hier ga ik dieper in op het materiaal en hoe je eenvoudig een goede maaltijd kunt bereiden met één enkel brander. Dit is namelijk helemaal niet moeilijk, als je maar een beetje kunt improviseren en gebruik maakt van de middelen die je tot beschikking hebt.

Verder is dit het meest dynamische gedeelte van deze motor site.

De recepten zijn niet moeilijk om te bereiden. Bedenk dat koken eenvoudig is, het eten moet warm en gaar zijn, over de smaak kan men dan verschillen oordelen.

Belangrijk is dat de receptuur een aanwijzing is en geen wet van meden en persen. Dus gebruik je fantasie en eet vooral smakelijk.

De recepten worden regelmatig aangevuld en of gewijzigd.

Terug naar het begin van deze pagina.