Ga terug

Aardappelblokjes met spek, wortels en doperwtjes.

Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • aardappelen, in blokjes
  • gezouten spek in blokjes
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 1 kg wortelen
  • 1 blik doperwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 takjes thijm
  • 1 blaadje laurier
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

Bereiding:

  • Bak de spekblokjes samen met de ui op een zacht vuurtje lichtbruin (hier hoef je geen boter of olie voor te gebruiken, het spek laat voldoende vet los .
  • Doe de aardappelblokjes en de in schijfjes gesneden wortel met tijm, laurier, nootmuskaat en peper bij de spekblokjes. Voeg water toe totdat de groenten half onderstaan. Zet een deksel op de pan en kook de aardappelen en de worteltjes gaar.
  • Voeg de erwtjes enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe. Giet het teveel aan kookvocht af of dik de saus met een sausbinder.

Notities

  • Ook voor dit gerecht heb je geen verse inkopen nodig.