Ga terug

Witlof stampot

Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • Aardappelen of aardappelpuree poeder
  • Witlof
  • Creme fraische (scheut koffiemelk of koffiemelkpoeder kan ook).
  • Kruiden bouillon
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Eventueel kaas geraspt
  • Boter

Instructies
 

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd die en stukken. Maak de witlof schoon, was ze, laat ze uitlekken en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en maak hier puree van.
  • Smelt boter in een pan en voeg de witlof toe.
  • Doe er naar behoefte bouillon poeder bij en meng dit met de puree. Laat het geheel gaar stoven. Voeg op het laatste moment de kaas toe en laat die even mee smelten. Als het gerecht gereed is kan je er nootmuskaat en naar behoefte peper en zout aan toevoegen.

Notities

  • Je kan bij dit gerecht vis, vlees, gekookt ei enz. serveren. Je kan er ook gebakken ham of spek reepjes aan toevoegen.